Bouwkundige beveiliging


Met welke criminele praktijk dient u rekening te houden ?

In het algemeen komt 3% van de inbrekers via het dak, 7% via de zijkant, 28% via de voorzijde en 62% via de achterkant van het pand binnen. Men zou kunnen zeggen dat een inbreker drie bestaande gevelopeningen zoekt, en om zo snel en zo stil mogelijk naar binnen te komen, en om gemakkelijk zijn buit af te voeren en om bij gevaar snel te kunnen vluchten. Deze drie openingen vindt hij tegelijkertijd in de vorm van een deur- of raamkozijn.

Een goed bouwkundig beveiligd pand zorgt ervoor dat de tijd die nodig is voor de inbreker om binnen te komen, word verlengd en gepaard gaat met meer lawaai dan bij een onbeveiligd pand met standaard hang- en sluitwerk. De kans op heterdaad betrapt te worden is dus enorm vergroot. Als op strategische plaatsen buiten het pand ook nog verlichting brandt, word de kans dat de dader doorgaat met zijn inbraakpoging tot een minimum beperkt.

Maar aangezien niemand, ook wij niet, u 100% garantie kan bieden dat er na beveiliging van uw pand niemand meer kan inbreken, is het van belang om uw kostbare bezittingen die daarvoor in aanmerking komen, zoals sieraden, postzegelverzameling, geld, hypotheekaktes, testamenten e.d. goed op te bergen, bijvoorbeeld in een inbraakwerende(brandvertragende) kluis!.

Elke ketting is zo sterk als de zwakste schakel, is een bekend gezegde en geldt zeker ook voor de beveiligingsgedachte.
Een woning of bedrijf dient zodanig beveiligd te worden, dat het overal relatief even moeilijk is om in te breken.

Wat kunnen wij hierin voor u betekenen:

Samen met u kunnen we de zwakke plekken van uw woning of bedrijf in kaart brengen.
Vervolgens maken wij voor u een plan om uw woning of bedrijf beter te beveiligen tegen inbrekers.

Referenties

Ervaringen van klanten